Zaneřáděný koberec je líheň parazitů. Jak zajistit, aby tomu tak nebylo?

Koberce jsou velmi elegantním doplňkem každé domácnosti i firmy. Díky nim totiž udržujete uvnitř více tepla, tlumíte hluk, otřesy i nárazy. Stejně tak přichází v ohromně pestré škále provedení i barev, takže snadno doplní celkový vzhled. Jejich jasnou nevýhodou je však složité čištění. Nemluvě o náchylnosti k zachycování nečistot, roztočů, alergenů a podobně. Jak na 100% účinné čištění?

Pravidelná údržba

Ať už máte koberec v osobních, či veřejných prostorech, nesmíte zapomínat na jejich pravidelnou údržbu i poctivé čištění. Okem viditelná nečistota je sice velmi rušivý prvek a nevypovídá o vás zrovna dobře, ale je to to nejmenší. Nás totiž zajímá spíše celková hygiena a ochrana lidí i domácích mazlíčků.

V těchto ohledech má jasno třeba známá společnost čištění koberců v Praze, kterou vede profesionál Oldřich Boček. Daní odborníci působí na ve všech městských částech Prahy i v jejím okolí jako v Kladně či Berouně. Základem jejich práce je hloubkové čištění s nejmodernějšími prostředky a stroji. Jak daný proces vypadá?

Zaneřáděný koberec je líheň parazitů. Jak zajistit, aby tomu tak nebylo?

Čištění koberců extraktorovým způsobem

Zmíněná metoda se hodí pro čištění všech druhů koberců, stejně jako sedaček či křesel. Největší roli zde hraje speciální čisticí stroj, který používá tlak vody spolu s profesionálním čisticím prostředkem. Tato kombinace si hravě poradí se 100% odstraněním všech nečistot, a to včetně škodlivých mikroorganismů.

Dávejte si pozor v případě, kdy se chystáte čistit kožené povrchy. V dané situaci si musíte nejdříve promluvit o tom, o jaký druh kůže se jedná. Na základě domluvy poté vyškolení profesionálové zvolí adekvátní přípravky i postup.

Určitě vás bude zajímat, kolik vlastně odborné vyčištění koberců i sedaček stojí. Stačí si rozkliknout internetové stránky pod odkazem v první půlce článku a ihned budete mít jasno. Je to levnější, než si myslíte!

Zdroj foto: cisteni-kobercu.com

Související příspěvky